Over

The story

Net als bij elke grote uitvinding of doorbraak heeft ook hier Het Toeval een belangrijke rol gespeeld. We lichten dat even toe. Bens zoon van 18 wilde een jaar in het buitenland studeren. Hij kon kiezen uit de meest exotische of tot de verbeelding sprekende plekken. Het werd niet Australië, Argentinië of Hong Kong. Neen, Thomas koos ervoor om een jaar in het land van de Magyaren door te brengen waar ze een taal spreken die, net als het Mongools of Fins, met geen enkele andere taal verwant is. Hij trok dus een jaar met het AFS-uitwisselingsprogramma naar Hongarije. Het bleek een voltreffer te zijn. Een prachtig land, met warme mensen en rijke tradities. Het werd het jaar van z’n leven…

Een citytrip met het gezin naar Boedapest sprak voor zich. Het is de favoriete stad bij de Instagram-generatie, en dat begrijp ik maar al te goed. Zo kwamen we op één van de vele marktjes in de binnenstad. Een overheerlijke geur van gekarameliseerde zoetigheden kwam ons tegemoet. Een heerlijk spektakel ontrolde zich voor onze ogen. De Kurtos Kalacs wordt hier boven gloeiende kolen gedraaid en doet je instant watertanden. Het is een Transsylvaanse traditie van meer dan 300 jaar oud. Knapperig van buiten, zacht van binnen. 

En dan maken mannen plannen… We reden een jaar later doorheen Centraal-Europa op zoek naar de beste Kurtos Kalacs. Niet enkel om ze te eten, maar ook om ze hier te kunnen maken. In het diepe zuiden van Hongarije volgden we een opleiding en kochten we al het materiaal. Zo brachten we een aantal jaar geleden als eerste de Hongaarse traditie naar hier. 

Het was zalig om te experimenteren en de verrukte klanten te zien die zo aangenaam verrast waren bij het proeven van de exotische lekkernij. Elke dag in weer en wind op de markt gaan staan, leek toch niet zo’n aantrekkelijk vooruitzicht. Het project was goed op weg om een stille dood te sterven. Tot een bedrijfje de vraag stelde of ze dit als workshop konden doen. Het resultaat was veel fun, en nog meer chaos. De link naar lean management werd zo snel gelegd. Dit is een gedroomde manier om procesoptimalisatie aan te leren. Dit is een échte businessgame, met echte machines, met echte producten. 

Hier ontstond een nieuwe droom. De droom om zoveel mogelijk managers de voordelen van lean te doen ervaren door onze versie van de Kurtos Kalacs, de ‘Bennies’ te bakken…

Welkom bij Ben’s Bakery!

De lesgevers

 • Wim De Frenne

  In een vorig leven werkte Wim bij Mckinsey & Company en ExxonMobil. Sinds 2001 coacht hij managementteams in grote transformatieprogramma’s. Hij geeft hierbij samen met zijn collega’s die transformaties ook vorm en leidt interne teams op tot zelfstandige changeagents. Hij heeft een doorgedreven expertise in lean management technieken en change management in al zijn aspecten. In 2008 richtte hij CSI Business Consulting op, een niche consulting bedrijf met focus op business transformaties.

  Verder is hij de trotse papa van 3 schatten van kinderen. In zijn vrije tijd drukt hij de gaspedaal al eens stevig in op een racecircuit en beschikt hij over een uitgebreid palet aan goede (en minder goede) redenen om smakelijk en gezellig te tafelen.

 • Kees Aerts

  Kees is een senior managementconsultant met meer dan 25 jaar ervaring in het uitwerken en uitvoeren van transformatieprogramma’s  om klanten te helpen hun resultaten te verbeteren.  Hij heeft gewerkt op en de leiding gehad over heel wat kleinschalige projecten maar ook grote internationale programma’s. De focus daarbij was operational excellence, lean en de integratie van strategie, organisatie, processen en technologie. Kees heeft voornamelijk gewerkt in de voedingssector, consumptiegoederen en de transportsector, maar ook de farma- en automotive-industrie zijn hem niet vreemd.

  Daarnaast is Kees nog steeds een enthousiast sporter, denkend dat hij pas 25 is, en hij probeert veel van de wereld te zien samen met zijn 2 kinderen. Hij woont ondertussen al meer dan de helft van zijn leven in België waardoor zijn Frans niet slecht is (voor een Nederlander).

 • Niels Strobbe

  Niels is lean expert bij CSI Business Consulting. Hij helpt binnen- en buitenlandse klanten in het maken van businesstransformaties met het oog op procesefficiëntie, de eindklant en de medewerkers. Niels heeft een tiental jaar ervaring in lean six sigma. Hij was eerder actief in de automotive- en financiële sector.

  Hij wisselt zijn professionele passies graag af met sportieve uitdagingen en het uitbouwen van een cohousingproject in het Waasland.

 • Ben Leo

  Ben is The Founder van “Ben’s Bakery”. Maar dan wel veel sympathieker dan die van Mc Donald’s :-)

  Voor hij fan werd van de befaamde Hongaarse delicatesse, was hij meer dan twee decennia actief in de media. Hij werkte achter de schermen bij vtm, Q-Music, Het Laatste Nieuws, De Morgen, Humo en andere titels van DPG Media. Hij werkte zowel als CFO bij Medialaan en DPG Media als in het operationsteam. Zijn aanhoudende uitdagingen op vlak van het aansturen van een team hebben hem aangezet tot het behalen van een ICF-certificaat van erkende coach. Tijdens een lean traject bij DPG Media maakte hij voor het eerst kennis met lean en CSI Business Consulting. Het was liefde op het eerste gezicht en de liefde bleek ook wederzijds. Zo werd Ben de corporate development manager van CSI Business Consulting.