OVER

The story 

Ben’s Bakery en de “Bennies” die er worden gemaakt ontlenen hun naam aan Ben Leo die een tijd voor CSI corporate business manager is geweest. 

Voordien was Ben CFO bij DPG Media (moederbedrijf van de belangrijkste Belgische TV en radio kanalen, alsook kranten, websites en magazines) toen CSI daar het Lean transformatie programma mocht ontwerpen en uitrollen. Ben was zodanig enthusiast geworden door de positieve uitwerking van het programma dat hij besloot CSI te vervoegen en mee te werken aan het verder uitbouwen van ons service offer. 

Als deel daarvan werd gezocht naar een interactieve manier om Lean principes aan te leren en te laten “proeven” wat de impact van een dergelijke aanpak kan zijn.

Ben had zelf ge-experimenteerd in een vorig leven met het maken en verkopen van een Hongaarse lekkernij genaamd “Kurtos Kalacs”. De gebakjes met zoete of hartige vulling gingen effectief als “zoete broodjes” over de spreekwoordelijke toonbank bij festivals en folklore festiviteiten. Het proces gelinkt aan de productie van die gebakjes en de organisatie achter de schermen bleek echter vrij complex en het vooruitzicht om in weer en wind op festivals en de markt te gaan staan leek niet te bekoren. Het project rond het effectief commercialiseren ervan in onze contreien werd stopgezet maar het werd een tweede leven ingeblazen toen bij grondig onderzoek bleek dat dit een gedroomd proces is om een Lean opleiding rond te bouwen.  

Het proces is complex genoeg om de meest cruciale Lean tools en methodes op toe te passen en toch “eenvoudig” genoeg om snel resultaat van de verschillende verbeteringen te zien en te proeven. 

En de rest is geschiedenis .. 😉

Welkom bij Ben’s Bakery!

 

ENKELE VAN ONZE  LESGEVERS

Wim De Frenne

Wim De Frenne

In een vorig leven werkte Wim bij Mckinsey & Company en ExxonMobil. Sinds 2001 coacht hij managementteams in grote transformatieprogramma’s. Hij geeft hierbij samen met zijn collega’s die transformaties ook vorm en leidt interne teams op tot zelfstandige changeagents. Hij heeft een doorgedreven expertise in lean management technieken en change management in al zijn aspecten. In 2008 richtte hij CSI Business Consulting op, een boetiek consulting bedrijf met focus op business transformaties.

Verder is hij de trotse papa van 3 schatten van kinderen. In zijn vrije tijd drukt hij de gaspedaal al eens stevig in op een racecircuit en beschikt hij over een uitgebreid palet aan goede (en minder goede) redenen om smakelijk en gezellig te tafelen.  

 

kees image

Kees Aerts

Kees is een senior managementconsultant met meer dan 25 jaar ervaring in het uitwerken en uitvoeren van transformatieprogramma’s  om klanten te helpen hun resultaten te verbeteren.  Hij heeft gewerkt op en de leiding gehad over heel wat kleinschalige projecten maar ook grote internationale programma’s. De focus daarbij was operational excellence, lean en de integratie van strategie, organisatie, processen en technologie. Kees heeft voornamelijk gewerkt in de voedingssector, consumptiegoederen, farma en in de transportsector.

Daarnaast is Kees nog steeds een enthousiast sporter, denkend dat hij pas 25 is, en hij probeert veel van de wereld te zien samen met zijn 2 kinderen. Hij woont ondertussen al meer dan de helft van zijn leven in België waardoor zijn Frans niet slecht is (voor een Nederlander).

 

Niels Strobbe

Niels Strobbe

Niels is lean expert bij CSI Business Consulting. Hij helpt binnen- en buitenlandse klanten in het maken van businesstransformaties met het oog op procesefficiëntie, de eindklant en de medewerkers. Niels heeft een vijftiental jaar ervaring in lean six sigma. Hij was eerder actief in de automotive- en financiële sector.

Hij wisselt zijn professionele passies graag af met sportieve uitdagingen en het uitbouwen van een cohousingproject in het Waasland.