A TASTE OF LEAN

Verandering is de nieuwe constante in deze volatiele, onzekere tijden. Maar hoe pak je dat aan? En hoe zorg je ervoor dat iedereen mee is en tegelijk ook de performance verbetert?

Wij willen u graag laten proeven van een bewezen aanpak. Samen met enkele ondernemers en gedreven consultants riepen we Ben’s Bakery in het leven. Een intens en leuk tweedaags programma waarbij teams de lean methodologie via een unieke beleving leren kennen. Waar verandering hand in hand gaat met verhoogd engagement en waar samen geproefd wordt van continue verbetering. 

Ben’s Bakery is “a taste of lean” voor deelnemers die een betere en duurzame performantie in hun organisatie willen.

Ben’s Bakery toont aan dat zelfs een eenvoudig product nood heeft aan een lean proces om tot een goed resultaat te komen.

VOOR WIE EN WAAROM

  • Senior management en zijn/haar kernteamleden (max. 6p)
  • Lijnmanagers die een leiderschapsrol zullen spelen in een Lean programma 
  • Opstartende Lean teams   

De meeste van onze deelnemers werken in middelgrote en grote organisaties. We houden de groepen klein om de theorie quasi one-to-one in een interactieve beleving te kunnen overbrengen. 

EEN TWEEDAAGS PROGRAMMA

Gedurende twee dagen leren we u de principes van lean management. Eerst worden deze op een interactieve manier geduid, daarna leggen we u een real-life-proces voor dat u samen mag verbeteren. We doen een voor-en-na-oefening in een aangenaam kader en losse sfeer. U ervaart en ziet het resultaat waardoor de lean principes ten volle geïncorporeerd worden.

 

lees meer

WAT GAAT U LEREN?

Een methodologie om grondig, gemotiveerd en in team te werken aan:

– meerwaarde voor de klant;

– een hoger rendement;

– een hogere betrokkenheid van de werknemers.

De twee dagen worden begeleid door twee ervaren lean consultants die vanuit de praktijk overtuigd zijn van de methodologie.

DE CASE

We gaan bakken. We maken samen een Hongaarse specialiteit. Een in West Europa minder gekend gebakje dat eenvoudig en lekker is, maar waarvan vooral het proces van deeg tot klant zich ertoe leent om de lean methode te illustreren.

 

lees meer
 

TESTIMONIAL

Niko testte als eerste bedrijf de Ben’s Bakery workshop. De deelnemers van de opleiding kwamen tot de ontdekking hoe een eenvoudig productieproces toch nood heeft aan een lean aanpak om tot een goed resultaat te leiden. In de video ontdekt u hoe ze dat deden. Ze leerden bovendien dat ze deze lean principes ook in hun eigen bedrijf kunnen toepassen.